15 Ιουλ 2006

Για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Τις τελευταίες μέρες οι λαοί όλου του κόσμου παρακολουθούν άλλη μία πράξη του έργου των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Θύμα είναι ξανά οι ίδιοι οι λαοί. Ο νέος πόλεμος που κύρηξαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του Ισραήλ στο Λίβανο δεν είναι τίποτ' άλλο παρά η συνέχεια της ίδιας πολιτικής. Είναι η προσπάθεια των μεγάλων πολυεθνικών να ελέγξουν τους δρόμους του πετρελαίου και να βάλουν ταφόπλακα στην ανάγκη των λαών για αυτοδιάθεση, για εθνική ανεξαρτησία. Δείχνουν φανερά τις προθέσεις τους: "Όποιος αντιστέκεται, ονομάζεται τρομοκράτης και εν ονόματι του πολέμου κατά της τρομοκρατίας τον τιμωρούμε". Από αυτό το άθλιο παιχνίδι δεν απουσιάζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ που στηρίζουν στην ουσία είτε με τα όσα λένε οι ηγέτες τους, είτε και με τη σιωπή τους, αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στη χώρα μας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ ακολουθούν ακριβώς αυτή την πολιτική, της σιωπής και της συνενοχής στα βρώμικα σχέδια των φονιάδων των λαών.
Οι βόμβες που καταστρέφουν σπίτια, σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά και ξεκληρίζουν οικογένειες στο Λίβανο κατευθύνονται από τον ίδιο ένοχο που επιχειρεί, με απώτερο σκοπό την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση κέρδους, να ιδιωτικοποιήσει την παιδεία, να ορίσει απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και να αποτελειώσει κάθε μορφή ασφάλισης και κοινωνικής πρόνοιας.
Το καθήκον των λαών απέναντι σ' αυτή τη βαρβαρότητα δεν μπορεί να είναι άλλο από την αντίσταση. Η ΠΚΣ καλεί όλους τους φοιτητές να δώσουν αυτό το μήμυμα. Να κατέβουν στο δρόμο του αγώνα, διατρανώνοντας τις λαϊκές διαδηλώσεις. Να εκφράσουν το αίτημα για ειρήνη και δημοκρατία, το αίτημα για αυτοδιάθεση των λαών, να γίνουν εκφραστές της αλληλεγγύης στην πάλη των λαών. Ο πόλεμος στο Λίβανο, την Παλαιστίνη και σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, είναι πόλεμος ενάντια στα δικαιώματά μας. Κάτω η νέα τάξη των Ιμπεριαλιστών, έξω απ΄την Ελλάδα οι φονιάδες των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: