15 Ιουλ 2006

Ανακοίνωση της ΠΚΣ Γεωλογικού

Την Τρίτη 11 Ιούλη 2006, σε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Γεωλογίας, με θέμα: "Προτάσεις για την εξεταστική περίοδο Ιούνη και Σεπτέμβρη και τοποθέτηση στα όσα συνέβησαν στη ΓΣ του τμήματος της 7ης Ιούλη", η ΠΚΣ τοποθετήθηκε με τα παρακάτω:


"Σαν παράταξη, καταδικάζουμε τον τρόπο με τον οποίο έληξε η Γενική Συνέλευση του τμήματος στις 7 Ιούλη και τον τρόπο που πάρθηκε η τελική απόφαση στο ζήτημα που τέθηκε από το σύλλογο φοιτητών για διπλή εξεταστική. Με ευθύνη, κυρίως, του προέδρου του τμήματος, η πρόταση του συλλόγου μας δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία ενώ η μοναδική πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος ο πρόεδρος και την ψήφισε στην ουσία μόνος του με συνοπτικές διαδικασίες, θυμίζουν μεθόδους που μας πηγαίνουν αρκετά χρόνια πίσω, σε εποχές που κυριαρχούσε η φίμωση απόψεων και η παντελής έλλειψη σεβασμού σε διαφορετικές προτάσεις και τοποθετήσεις.
Το δημοκρατικό πνεύμα από το οποίο πρέπει να διακατέχεται η Γενική Συνέλευση του τμήματος, όμως, δέχθηκε πλήγμα και από την ενέργεια φοιτητών, που χρησιμοποιώντας και βίαια μέσα, μετέτρεψαν σε αρένα τον ακαδημαϊκό χώρο. Αυτές οι πρακτικές πλήττουν το ίδιο το φοιτητικό κίνημα και υποσκάπτουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του. Θεωρούμε χρέος του κάθε φοιτητή και κάθε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας να πάρει θέση ώστε να εξασφαλιστεί η δημοκρατία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών σε κάθε συλλογική διαδικασία που συμβαίνει σε ένα τέτοιο χώρο ανάπτυξης της ανθρώπινης γνώσης και παροχής ανωτάτου επιπέδου παιδείας."
Στη συνέχεια η ΠΚΣ έκανε την εξής πρόταση: "Να γίνει μεταφορά του προγράμματος της εξεταστικής του Ιούνη και αυτής του Σεπτέμβρη σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, χρησιμοποιώντας και Σάββατα, στα πλαίσια του χρονικού ορίου που δόθηκε από τη Σύγκλητο". Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα και κατατέθηκε στη γραμματεία του τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: