31 Οκτ 2007

Ανακοίνωση της ΠΚΣ Γεωλογικού για τη Συνέλευση της 30ης Οκτώβρη 2007

Η Πανσπουδαστική ΚΣ Γεωλογικού χαιρετίζει την απόφαση του Συλλόγου μας να προχωρήσει το επόμενο διάστημα αγωνιστικά, με αιτήματα που βρίσκονται στην ουσία των φοιτητικών και λαϊκών αναγκών, διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Είναι ένα πολύ σημαντικό, ελπιδοφόρο και με μεγάλες προοπτικές βήμα, το γεγονός ότι ο Σύλλογός μας μπροστά στις εξελίξεις που ιδιωτικοποιούν την Παιδεία στέκεται αγωνιστικά, αντιπαλεύοντας την εφαρμογή του νέου Νόμου-Πλαισίου, της «Διασφάλισης Ποιότητας» που ονομάζουν Αξιολόγηση, της οδηγίας της ΕΕ που εξισώνει προς τα κάτω τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΑΕΙ και ΚΕΣ.

Είναι ελπιδοφόρο μήνυμα το γεγονός ότι ο Σύλλογός μας αυτή τη στιγμή έχει αποφασίσει να πρωτοστατήσει στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος, την ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ και ζητάει να γίνει το 18ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο -που εδώ και 13 χρόνια αναβάλλεται- τον προσεχή Δεκέμβρη.

Είναι ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι οι φοιτητές δεν πέφτουν στην παγίδα και διεκδικούν τα δικαιώματά τους στη δουλειά και την ασφάλιση, επιλέγοντας τη συμπόρευση με τα ταξικά εργατικά συνδικάτα, τη διεκδίκηση μιας ζωής με αξιοπρέπεια κόντρα στις συμφωνίες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για 77 λεπτά αύξηση στο μεροκάματο.

Είναι ελπιδοφόρο μήνυμα το γεγονός, ότι οι φοιτητές θαρρετά μπορούν να διεκδικούν καλύτερη μόρφωση, ολοκληρωμένη μόρφωση, ενιαίες προπτυχιακές σπουδές που να οδηγούν σε πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

Ένα ακόμα στοιχείο που η ΠΚΣ Γεωλογικού θεωρεί ελπιδοφόρο για τη συνέχεια, είναι η αντιπαράθεση που πλέον σηκώνεται μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις, δίνοντάς τους την πραγματική τους σημασία, ως ανώτατα όργανα των φοιτητικών συλλόγων μας. Μέσα από την ανάδειξη των θέσεων για τη διεκδίκηση ολοκληρωμένης επιστημονικής γνώσης, για αγώνα με προοπτικές και για συσπείρωση γύρω από της ανάγκες μας, η ΠΚΣ που τις υπερασπίζεται μόνο να χάσει δεν έχει από αυτή. Άλλωστε, την ίδια στιγμή που τα μέλη της ΠΚΣ υπερασπίζονται τις ανάγκες μας και ξεδιπλώνουν πρωτοπόρες θέσεις μπροστά στο Σύλλογό μας άλλες δυνάμεις αρκούνται απλά να μιλήσουν για «χαραμοφάηδες εργαζόμενους φοιτητές», για «αξιολόγηση που φέρνει μάνατζερ», αποκαλύπτοντας την πολιτική σύγχησή τους.

Είναι γεγονός, μάλιστα, ότι τόνοι συκοφαντίας έχουν πέσει στη δράση μας, ιδίως σε περιόδους ανάτασης του κινήματος, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του. Η Πανσπουδαστική γνωρίζει ότι όσο μαζικοποιείται και ισχυροποιείται θα αντιμετωπίζει σε μεγαλύτερο βαθμό τέτοιες συνθήκες. Η συνέπεια με την οποία υπερασπιζόμαστε και πάντα θα υπερασπιζόμαστε το δίκιο των φοιτητών και του λαού μας είναι ο οδηγός μας για να μην φοβόμαστε τίποτα από όλα αυτά.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί όλους τους φοιτητές του Συλλόγου, να υπερασπιστούν την απόφασή τους και να παλέψουν μέσα από την επιτροπή αγώνα, για την υλοποίηση των αποφάσεών τους. Η συνεπής αγωνιστική παράταξη θα βρίσκεται μπροστά σε κάθε μάχη που έχει μπροστά του ο Σύλλογός μας, στο δρόμο του αγώνα.

ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΖΗΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: