15 Ιαν 2007

Ο ελιγμός Κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και το καθήκον του κινήματος

Μετά τα πανελλαδικά δυναμικά και μαζικά συλλαλητήρια της 10ης Γενάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πιστός συνεταίρος της, το ΠΑΣΟΚ, αναγκάστηκαν σε έναν ακόμα ελιγμό που αφορά τις εξελίξεις στην Παιδεία και την προωθούμενη αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος. Θέλωντας να ανακόψουν την πορεία του φοιτητικού κινήματος όρισαν τις διαδικασίες τελικής ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του άρθρου στις 22 και 28 Φλεβάρη και 22 και 28 Μάρτη. Οι «έμποροι της παιδείας» πίστεψαν ότι τότε δε θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ισχυρό φοιτητικό, ένα δυναμικό παλλαϊκό κίνημα που θα σταθεί εμπόδιο στα όσα σχεδιάζουν. Υπολόγισαν ότι μετά από την κλιμάκωση και ενός αγώνα με ανεβασμένες μορφές πάλης σε μια περίοδο «πολιτικής ηρεμίας» το φοιτητικό κίνημα θα απογοητευόταν και θα τους χαριζόταν. Όμως υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο, οι αγώνες μας έχουν τέτοια χαρακτηριστικά που μπορούν να μην απογοητεύουν, να δίνουν πάντα προοπτικές νίκης στις διεκδικήσεις μας.

Αναλόγως ύπουλα κινούνται και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ που προτίνουν πολιτικά πλαίσια με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα (ακόμα κι αν στα λόγια λένε πως διαφωνούν) και καλούν στους φοιτητές να σκύψουν το κεφάλι, χρησιμοποιώντας θρασύτατα επιχειρήματα, εμπαίζοντας όσους νοιάζονται για τις σπουδές τους και αποπροσανατολίζοντας από το ζήτημα της πολιτικής θέσης περιορίζοντας την κουβέντα σε «χαμένα μαθήματα και εξεταστικές». Χαμένα μαθήματα και εξεταστικές θα είναι όλα αυτά που δεν έγιναν αν δεν μπορέσουμε να δώσουμε μαζική, δυναμική απάντηση τη μέρα που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.


Απέναντι σ’ αυτή τη νέα τροπή, σ’ αυτό τον ύπουλο ελιγμό είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε κι εμείς δυνατοί. Πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη κλιμάκωση χτυπώντας την πολιτική της ΕΕ, των συμφερόντων του κεφαλαίου, όποτε και όπου δεν μας περιμένει. Πρέπει να προχωρήσουμε τους αγώνες μας κλιμακώνοντας στις ημερομηνίες που πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη λαϊκή πίεση για να αποσύρουν από τα μυαλά τους τη λογική της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ καλεί τους φοιτητές στον πιο μεγάλο αγώνα και διακυρήσσει για μια ακόμα φορά ότι κανένας, μα κανένας, δεν μπορεί για να ικανοποιεί τα γούστα του να στερεί από τους φοιτητές, τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, το δικαίωμα να αγωνίζονται, δεν μπορεί να δίνει πάτημα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να λέει ότι οι καταλήψεις γίνονται χωρίς λόγο, κανένας δεν μπορεί να κοροϊδέψει όσους θέλουν πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με μαζικές διαδικασίες στο φοιτητικό κίνημα, με ακόμα πιο μαζικές και πιο δυναμικές συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας εκεί που δεν μας περιμένουν. Αυτοί που νομίζουν ότι είναι οι ποιμένες του φοιτητικού κινήματος θα πάρουν την απάντηση ότι οι διεκδικήσεις δεν μπαίνουν σε μαντρί, δεν περιορίζονται. Οι φοιτητές έχουν κρίση, έχουν διάθεση για αγώνα, αγώνα με αποτέλεσμα και προοπτική και μπορούν να κρίνουν τη στάση του καθένα. Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ απλά για μια ακόμα φορά έκανε το καθήκον της, στάθηκε με την ειλικρίνια και το θάρρος που αρμόζει σε κάθε αγωνιστή, δίνοντας απάντηση στις λογής συνδικάλες ότι οι φοιτητές και τα διαικαιώματά τους σε μόρφωση και δουλειά ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: